Taşınırken Mobilyalar Nasıl Paketlenir?
Artık çoğu mobilya fabrikalarda sunta ya da MDF gibi malzemeler kullanılarak üretiliyor. Bu malzemeler nemden ve montaj – demontaj işlemlerinden zarar görmeye son derece müsait. Taşınma sürecinde bu sebeple daha dikkatli olmak gerekiyor. Bu konuyla ilgili püf noktalarını sıralamamız gerekirse…
Öncelikle mobilyaların ayaklarını sökmeniz gerekir, çünkü araç hareket halindeyken fazlasıyla gerilime maruz kalırlar. Aynı şekilde kol, süs, kulp gibi sivri çıkıntıların sökülmesi mümkünse, sökmeniz sizin yararınıza olacaktır. Mobilya eğer demonte edilebiliyorsa demonte taşımak riskleri azaltacaktır. Bir mobilyanın kirlenmesini engellemek için en ideal yöntem streç kullanmaktır. Mobilya kapaklarını, raf ile cam parçalarını sökmek veya karton koli ile desteklemek de son derece önemli. Nakliye aracında mobilyayı bir nakliyat battaniyesi üzerine yerleştirmek, çizilmesini önleyecektir. Mobilyaların köşeleri çok kolay hasar göreceği için, köşeleri karton koliyle desteklemeniz gerekir.
Taşınırken Yatak Nasıl Paketlenir?
Ev taşırken yatağı paketleyip taşımak en zorlu aşamalardan biri elbette. En pratiği yatağın demonte edilerek taşınması olacaktır. Monte edilmiş halde yatağı evden çıkarmak çok zor veya imkânsız olabilir. Demonte işlemi sırasında yatakları tek kullanımlık streç ambalajlarla sararak yatak başını ve yanlarını pıt pıtlı naylonları ile paketlemek faydalı olacaktır. Yeni eve geçtiğinizde de montaj işlemini gerçekleştirmelisiniz. Eğer montaj ve demontaj konusunda kendinizi yetersiz hissediyorsanız nakliye firması bunu sizin yerinize yapabilir.
Taşınırken Ev Temizliği Nasıl Yapılır
Taşınma sürecinin tamamı eski evden yeni eve götürülecek eşyalarla sınırlı değil tabii ki. Sonuçta yeni bir evde yaşamaya başlayacaksınız ve o evi taşınma öncesinde detaylı bir şekilde temizlemeniz gerekecek. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken birtakım detaylar var.
Birincisi, eğer evin içerisinde inşaat atıkları bulunuyorsa temizliğe başlamadan önce onları dışarı çıkarmanız gerekiyor. Sonrasında evi baştanbaşa elektrik süpürgesiyle toz ve pislikten arındırmak, ardından da camları silmek, temizlik işleminin çok önemli bir kısmını aradan çıkarmak anlamına gelecek.
Bir de balkon var tabii. Balkonu temizlerken hortumla su akıtmak, en etkili sonucu verecektir.
Mutfak dolaplarının kapaklarını içeriden ve dışarıdan silmek, dolapların içini ve çekmeceleri nemli mikrofiber bez ile silmek yararlı olacaktır. Dolapların üstlerini ve altlarını da silmeyi unutmayın. Mutfak dolaplarında daha da özenli davranmanız steril bir mutfağa sahip olmanız açısından çok önemli. Dolapların içini sirkeli ya da deterjanlı su ile sildikten sonra kuruması için açık bırakabilirsiniz.
Banyoda klozet, küvet, lavabodan başlayarak detaylı bir temizliğin yanı sıra duvarları seramik temizleyici kimyasallar kullanarak fırça ile temizlemeyi düşünebilirsiniz. Banyo dolaplarının içini ve banyo aynasını silmeyi de unutmayın.
Bir not olarak şunu da ilave edelim: Taşınma sürecinde eski evinizi temiz bırakmak, yerinize taşınacak kişiler için kolaylık sağlayacak ve durumu herkes için çok daha sorunsuz hale getirecektir.
Paketleme Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eşyaları uygun kategorilere göre ayırıp paketlemek çok önemlidir. Kırılacak eşyaları uygun paketleme malzemeleriyle iyice sarmak kötü sürprizlerden korur. Giysilerinizi paketlerken yazlık ve kışlık olarak ayırmak da çok pratik bir çözümdür. Böylece yeni evinizde bazı kolileri açmayı erteleme şansınız olur; kendinizi bir kaos içerisinde bulmazsınız. Bunun yanı sıra, kolilerin üzerine, içlerinde ne olduğunu net bir şekilde yazmak, yeni eve yerleşme sürecini hızlandırma ve kolaylaştırma konusunda size yardımcı olur.